mandag 11. april 2011

UFO-crash i Kecksburg?


Den 9.desember 1965 ble det sett et kraftig lys fra himmelen over byen Kecksburg i Pennsylvania. Lyset var synlig over seks stater og ble sett av tusenvis av øyenvitner og kunne i utgangspunktet minne om en meteoritt. Da objektet nærmet seg Kecksburg, skjedde det imidlertid i følge øyenvitnene noe rart. Det bremset plutselig opp, saktnet farten, som om det gikk inn for landing, tok en sving for så å forsvinne i skogen like ved. Øyenvitnene antok at det hadde styrtet. Kort tid etterpå ble det observert et blått lys inne i skogen og en røyksøyle som steg til værs.
En av øyenvitnene heter Bill Bulebush og var på det tidspunktet opptatt med å skru på bilen sin utenfor huset. Han så lyset og nedslaget og av nysgjerrighet kjørte han i den retning som det hadde forsvunnet. Ved å gå etter lyset og røyken fant han raskt fram og observerte en kongleformet gjenstand som så ut som en slags kapsel. Kapselen ble beskrevet til å være på størrelse med en Volkswagen boble og var omkranset av en serie merkelige bokstaver, som minnet om egyptiske hieroglyfer. Bulebush våget seg forsiktig nærmere, men turde ikke gå helt borttil fordi han var redd gjenstanden skulle eksplodere. Etter en stund dro han igjen, men kom tilbake litt senere med sin lille sønn. Da var området avsperret og militære bevæpnet med geværer jagde vekk alle skuelystne.

Truet til taushet?
Noen greide likevel å komme seg gjennom sperringene og fikk sett objektet som lå der. Radiojournalisten John Murphy fra radiostasjonen WHJB var blant dem. Han fikk tatt noen bilder og rapporterte på radioen samtidig som han planla et dokumentarprogram om hendelsen hvor han hadde samlet intervjuer med flere av øyenvitner den aktuelle kvelden. Innen dette kom på lufta, fikk han imidlertid besøk av to agenter fra amerikanske myndigheter. I følge sentralborddamen lukket de seg inn på kontoret hans og hadde et lengre møte. Resultatet av møtet ble at de aller fleste bildene han hadde tatt ble konfiskert sammen med filmen. Dokumentarprogrammet han hadde laget ble omarbeidet under påskudd av at enkelte av vitnene ikke ønsket å stå fram. Konklusjonen i den omarbeidede versjonen av programmet var at objektet som falt ned hadde vært en meteor. Selv snakket han aldri mer om hendelsen. Før møtet med de mystiske agentene hadde han sett på dette som hans livs scope. Hva som enn hadde blitt snakket om på kontoret hans den dagen, forble en hemmelighet som han tok med seg i graven. I februar 1969 ble han påkjørt og drept av en uidentifisert bil da han skulle krysse gaten.

Hvem lyver?
Den offisielle rapporten fra amerikanske forsvarsmyndigheter etter hendelsen i Kecksburg var at det dreide seg om en meteor og at man ikke fant noe i skogen. I følge rapporten hadde tre militære stått for leteaksjonen som altså endte uten resultat.
Denne rapporten står imidlertid i skarp motsetning til det Bill Bulebush og flere andre øyenvitner kunne fortelle. I følge dem var det en stor avdeling soldater på plass med våpen ute i skogen. Etter at letingen hadde pågått en stund, observerte også øyenvitner at en militær lastebil forlot åstedet med noe stort gjemt under en presenning.
Det er helt åpenbart at noen lyver om denne historien. Spørsmålet er bare hvem og hvorfor.
Hvis det virkelig var en meteor som falt ned denne kvelden, hvordan kan det ha seg at flere øyenvitner kunne sverge på at den både hadde saktnet farten og endret kurs før den traff skogen? Og om så var, hvorfor var et meteorittnedslag så hemmelig at hele området måtte avsperres og bevoktes av bevæpnede soldater mens undersøkelsene pågikk?
Min konklusjon er at amerikanske forsvarsmyndigheter vet mye mer enn de vil innrømme.

2 kommentarer:

  1. En ting som slår meg her er at hvorfor er det bare i USA vi hører at ting som dette har skjedd?

    SvarSlett
  2. Det er kanskje i USA slikt lettest kommer fram, men det er jo ikke bare der det skjer. Dragens triangel ligger utenfor Japan, f.eks, se tidligere blogginnlegg. Det er vel et av de områdene i verden med flest UFO-observasjoner.

    SvarSlett