mandag 4. april 2011

Dødens triangler

Et av de merkeligste fenomener som jeg har hørt om er de merkelige forsvinningene i det såkalte Bermudatriangelet. Dette mystiske havområdet, som også har blitt kalt for Dødens triangel, er området mellom Bermuda, Puerto Rico og Floridas sørspiss, et område på ca 2,5 millioner km2.

Fenomenet ble først allment kjent etter Charles Berlitz bok Dødens Triangel som kom ut i 1974. I senere tid har det imidlertid blitt kjent at det finnes et tilsvarende triangel i Stillehavet, omtrent på samme breddegrad, som også er beryktet for mange mystiske forsvinninger av fly og skip.

Felles for mange av disse forsvinningene er at fly eller skip forsvinner plutselig og uten spor. I mange av tilfellene har man rapportert om at man har fløyet inn i en mystisk hvit tåke forut for forsvinningen, instrumenter og kompass har plutselig sluttet å virke og ingen vrak eller vrakrester har noensinne blitt funnet.

Tidsforskyvninger
Noen har imidlertid overlevd og deres beretninger har det etter min mening blitt lagt altfor liten vekt på i mange av de teoriene og løsningsforslagene som har kommet fram til nå. Man har skyldt på stormer og plutselige uvær, gasser som har boblet opp i havet og gjort at skip ikke kunne flyte osv.

Ingen av disse "fornuftige" forklaringene kan imidlertid forklare den tidsforskyvningen som mange av de involverte faktisk har opplevd. En flyver som opplevde å fly inn i en merkelig hvit sky opplevde ikke bare at instrumentene nærmest løp løpsk, men også at han på uforklarlig vis hadde mistet 30 minutter av flytiden og ankom 30 minutter tidligere enn han normalt ville ha gjort. En del av tiden hadde nærmest blitt borte i løpet av flyturen. En ny bok har nå kommet på markedet, forfatteren Gian Quasar har kommet ut med boken Into the Bermuda Triangle: Pursuing the Truth Behind the World's Greatest Mystery hvor han
tar opp problemet i sin bredde og gir en god oversikt over de nyeste teoriene omkring de merkelige fenomenene i dette omstridte havområdet samtidig som han gjør en vurdering av dem og kommer med sine egne.

Dragens triangel
Bermudatriangelet er imidlertid ikke det eneste havområdet hvor det foregår merkelig ting. Et havområde utenfor Japan er kjent som Dragens triangel, djevelens triangel eller Stillehavets Bermudatriangel. Området strekker seg fra Japans østkyst, omtrent 100 km fra Tokyo, rundt Miyake øya. Området er kjent ikke bare for sine mange uforklarlige forsvinninger av fly og skip, men også for uvanlig mange UFO og USO-observasjoner. USO er en forkortelse for Unidentified Submarine Object. Forfatteren Roy Hatchfield har nylig kommet ut med boken DRAGON'S TRIANGLE...UFO BASE? (ATLANTIUM) hvor mysteriet blir drøftet i lys av de seneste hendelsene og de nyeste teoriene.

Det synes meg klart at det ikke finnes noen teori som greier å forklare alle fenomenene rundt alle disse forsvinningene på en fornuftig måte, ut i fra kjente naturlover og naturkrefter. Skal man ta hensyn til alle observerte og rapporterte fakta, så har vi å gjøre med ukjente krefter eller naturlover som enda ikke er nærmere beskrevet. Muligens er Charles Berlitz inne på noe når han antyder at Einsteins generelle felt-teori kan være den teorien som kommer nærmest en logisk løsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar