tirsdag 21. juni 2011

Sannheten om Roswell?

Får vi noensinne vite hva som egentlig skjedde ved Roswell i 1947? Det er foreløpig lite som tyder på at amerikanske myndigheter har fortalt sannheten om denne mystiske hendelsen. Blir de ulike versjonene mange nok og forskjellige nok, så tyder det heller på at noen forsøker å dekke over den virkelige hendelsen. Den første offisielle versjonen fra amerikanske forsvarsmyndigheter gikk ut på at en UFO hadde krasjet ved Roswell og at det var omkomne utenomjordiske vesener ved krasjstedet. Denne meldingen skapte verdenssensasjon og ble gjengitt i nyhetsmeldinger over hele verden. Dagen etterpå ble meldingen dementert. Det var slett ikke en UFO som hadde styrtet ved Roswell. Det var en værballong. Hvordan en militær offiser på høyt nivå kunne ta feil av en UFO med døde utenomjordiske og en helt alminnelig værballong forklares ikke nærmere, men i 1947 var folk tydeligvis villige til å tro hva som helst når det bare kom fra offisielt hold. I alle fall bidro dette til at det ble ro om hendelsen og ingen stilte spørsmål. Det må likevel nevnes at en av de første vitnene som fant vrakrester etter krasjet kunne sverge på at det var noe helt annet som ble vist fram på TV som rester av den krasjede "værballongen" enn det han hadde funnet ute på jordene sine. Det gikk mange år uten at Roswell-hendelsen ble tatt opp igjen i media, men på 80-tallet ble det ny interesse for saken. Etter hvert kom amerikanske forsvarsmyndigheter opp med en ny versjon av hendelsen. Det var likevel ikke en værballong som hadde styrtet utenfor Roswell, men en topphemmelig mogul. Mogulene ble brukt i årene etter krigen for å overvåke luftrommet for mulige atomangrep og var hemmelige. Det var tredje versjon av hendelsen som ikke forklarer hvordan de første vitnene kunne påstå at de hadde sett "aliens" ved krasjstedet. De første offisielle meldingene hevdet nemlig dette.

Sovjetisk spionfly?
I senere tid har en fjerde versjon lekket ut. Denne versjonen er blant annet formidlet av journalisten Annie Jacobsen i hennes bok "Area 51". Hun hevder at hennes kilder har røpet at det som krasjet ved Roswell verken var en værballong, en UFO eller en mogul, men et sovjetisk spionfly konstruert som en flyvende tallerken. I følge hennes kilder skal det ha blitt oppdaget kyrillisk tekst i den krasjede UFOen. Stalin skal i følge henne ha blitt veldig imponert over det hysteriet som hørespillet Klodenes kamp skapte da det ble sendt på radioen i 1938. Folk forstod ikke at det var et hørespill, men trodde det var en nyhetssending. Stalin skal ha sendt flyvende tallerkener bemannet med barn for å skape hysteri i USA. Personlig synes jeg den forklaringen virker lite rimelig. Hvis Sovjetunionen hadde hatt en slik teknologi, ville de selvsagt ha utnyttet den militært til å få et klart overtak over USA. Utover dette er det ingenting som tyder på at Sovjetunionen og Russland skal være i stand til å konstruere flygende tallerkener. At et slikt hemmelig våpen skal ha blitt bemannet med barn, virker også lite rimelig. Det er rett og slett for fantastisk. Mer tungtveiende er det selvsagt at hvis hensikten var å skape hysteri blant amerikanerne, så ville man kanskje heller sendt denne flyvende tallerkenen inn i et litt mer befolket område enn over et landlig område i New Mexico. Hvorfor ble den ikke sendt i lav høyde over New York, f.eks? Hvis dette var hensikten, så må man jo si at det var ganske mislykket.
De første vitnene forteller at det var merkelig skrift på vrakrestene, noe som minnet om hieroglyfer. Hvordan det er mulig å mistolke kyrillisk skrift med fremmedartede hieroglyfer er heller ikke nærmere forklart.
Så hva skal vi tro? Med så mange offisielle versjoner å velge mellom, så mener jeg det først og fremst viser at her er det noen som fortsatt har noe å skjule. Hva som virkelig krasjet ved Roswell i 1947 er fortsatt et mysterium, men det er noe som sier meg at den første meldingen som ble sendt ut var den som var nærmest sannheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar