torsdag 9. juni 2011

Et budskap fra verdensrommet?


I 1974 ble et budskap om oss sendt ut i verdensrommet ved hjelp av frekvens-modulerte radiobølger. Budskapet var laget i en koding som man mente skulle være enkelt for eventuelle intelligente mottakere å dechiffrere. Dr.Francis Drake ved Cornel universitetet skrev budskapet med hjelp fra blant andre Carl Sagan. Meldingen ble sendt kun en gang fra radioteleskopet i Arecibo og man siktet det inn mot stjernetåken M13 som befinner seg 25 000 lysår unna. Meldingen ble skrevet i binærkode. Hensikten med meldingen var egentlig ikke å oppnå kontakt, blant annet fordi stjernetåken M13 neppe vil eksistere når meldingen når fram.
Den 15.august 2002 kan det likevel se ut som noen har oppfanget meldingen og gitt oss et svar. Da dukket nemlig denne kornsirkelen opp i nærheten av radioteleskopet meldingen opprinnelig ble sendt fra.
Kornsirkelen viser et bilde som minner mye om populære beskrivelser av UFO-humanoider. Mest interessant er likevel disken ved siden av. Den inneholder den samme koden og nesten den samme meldingen som ble sendt ut i 1974 fra radioteleskopet i Arecibo med noen interessante endringer. Der menneskets gjennomsnittlige høyde var oppgitt, var det endret til litt over 100 cm, en høyde som stemmer påfallende med øyenvitneskildringer av UFO-mennesker. Der jordens posisjon var oppgitt i et system av 9 planeter, var merkingen av jorden endret til merkingen av to planeter, den fjerde og femte planet. Det kan bety at meldingen kommer fra to planeter i et tilsvarende solsystem som det vi lever i. Der menneskets populasjon var oppgitt til ca 8 milliarder, var tallet endret til 22. Det kan bety at disse humanoidene teller 22 milliarder individer og bor på to naboplaneter i et solsystem som enten er vårt eller ligner på vårt.
Det er også gjort andre endringer i meldingen som er litt vanskeligere å tolke. I "vår" opprinnelige melding hadde man forsøkt å beskrive carbon-molekylet som basis-molekylet for livet på jorden. I returmeldingen er dette endret til Silicon. Kan det bety at livet på disse planetene er basert på dette grunnstoffet i stedet for karbon?
Det er vanskelig å tro at spøkefugler kan ha laget denne kornsirkelen. Det er et faktum at mange av kornsirklene beviselig er falsifikater. Det har imidlertid vist seg mulig å skille de ekte fra de falske, blant annet fordi de falske bare har bøyd kornet ned mot bakken, mens det på de ekte er svidd av. De ekte inneholder dessuten stråling som kan avsløres ved geigerteller. Det er dessuten vanskelig å skjønne hvordan en eventuell falskner kan ha fått tak i binærkoden som ble brukt ved den opprinnelige meldingen. Den var nemlig ikke allment kjent. PÅ toppen av det hele er denne kornsirkelen utrolig rik på detaljer og svært velformet. Hvis denne er laget av en falskner er det nesten et enda større mysterium.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar